София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СЛОВЕНИЯ НЕПРЕКЛОННА И ПРЕД ИТАЛИЯ

СЛОВЕНИЯ ЩЕ ЧАКА СВОЯ СЪПЕРНИК НА ФИНАЛА

9 годиниВолейбол 1 Телевизия Евроком

 Волейболният тим на Словения победи с 3:1 гейма отбора на Италия, като с това затвърди пробива си на Евроволей 2015. Никой досега не предполагаше, че Словения ще стигне толкова далеч, това е една изненада на този турнир. Сега словенците са един от финалистите и ще чакат победителя от срещата България-Италия от 20:45 часа.

Още в първия гейм Словения загатнаха за своето предимство и като качество на игра, и като психика. Проработи и силният им сервиз, от което дойде и добрата им блокада. Въпреки, че италианците се опитваха да доближават направените от противника точки, Словения поведе в резултата и спечели първия гейм. Във втория гейм след оспорвана игра Италия все пак стигна до успех и резултатът стана 1:1. В третия и последния четвърти гейм Словения продължаваше да бележи точки и казано на волейболен език да „отнема топката от противника“, тоест Италия трудно и все по- тежко бележеше точки за своя актив.

Така Словения е на финал и само след броени часове ще се разбере дали тя ще срещне българския национален отбор или този на Италия. Нека пожелаем успех на нашите „лъвове“!