София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Спартак (Москва) победи ЦСКА (Москва) с 2:1

Попето поведе Спартак към титлата в Русия

7 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Спартак (Москва) направи поредна голяма крачка към титлата в Русия. Тимът на Масимо Карера спечели с 2:1 дербито от 26-ия кръг на местния шампионат с ЦСКА и събра 60 точки на върха във временното класиране. "Армейците" са втори с 50, а третият Зенит е с 49, но и мач по-малко.
В герой за победителите днес се превърна Ивелин Попов. Българският национал започна като титуляр за тима си и се отчете с две асистенции. В 32-ата минута той проби по дясното крило и пусна пас по земя на Адриано, който моментално прати топката във вратата на Акинфеев - 1:0 за Спартак. В самия край на първата част Березуцки с глава изравни.
Шест минути след подновяването на играта Ивелин Попов бе най-съoбразителен в наказателното поле на противника и пусна пас към Глушаков, който не сбърка на празна врата.   
Българският национал остана на терена до 84-ата минута, когато бе заменен от Ананидзе.
До края на първенството в Русия остават 4 кръга. Спартак има домакинства Том (Томск) и Терек (Грозни), както и две визити - на Амкар и Арсенал (Тула).