София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

“Спорт”: Барселона активира “план Б”

 В Каталуния обаче смятат, че Ди Мария ще иска да напусне след пристигането на Неймар

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Барселона няма да спре кампанията си да намери достоен заместник на Неймар и да подсили халфовата си линия. След като засега преговорите за Филипе Коутиньо и Усман Дембеле удрят на камък, каталунският вестник “Спорт” информира, че “блаугранас” започват работа по “план Б” за селекцията.Не е тайна, че той включва опит за привличането на Анхел ди Мария от Пари Сен Жермен и Жан-Мишел Сери, който е спряган за “новия Шави”. В Ница той записа миналия сезон 39 мача, 7 гола и 9 асистенции, като се отличава с отлична креативност, но стилът му на игра не е идентичен с този на Коутиньо и не би се водил директен заместник.
Ди Мария пък може да се окаже идеална алтернатива на Неймар, а и познава Примера дивисион от престоя си в Реал Мадрид, само че предвид отношенията между ПСЖ и Барселона, изобщо не е сигурно, че преговорите ще се проведат лесно. В Каталуния обаче смятат, че Ди Мария ще иска да напусне след пристигането на Неймар, въпреки че във Франция предполагат, че по-скоро ненужният сред титулярите ще се окаже Юлиан Дракслер.