Гледай
на живо

Спортинг (Лисабон) надви Олимпиакос 3:2

За сензационно реми обаче време нямаше и така селекцията на Бесник Хаси трябваше да преглътне това неприятно поражение

Спортинг (Лисабон) надви Олимпиакос 3:2

Спортинг (Лисабон) стартираха с успех участието си в груповата фаза на Шампионската лига. "Лъвовете" демонстрираха, че играят добре срещу тимове от нашия регион и взеха скалпа на гръцкия първенец Олимпиакос (2:3).
По този начин хората на Жорже Жезус се наредиха на второ място в група D, където Барселона разгроми Ювентус с 3:0. Именно "блаугранас" са и следващия опонент на "зелено-белите".
Двубоят на "Йоргос Караискакис" се разви по мечтан за тях начин, след като до 13-ата минута вече водеха с 0:2. Два бързи удара по реномето на съперника сътвориха Сейду Думбия и националът Желсон Мартинш.
И за да бъде пълен ужасът за домакините, в 43-ата минута Бруно Фернандеш направи 0:3. Креативният халф бе изведен зад отбраната на съперника от Себ Коатес и с фамозно копване не остави шанс на опитния Капино.
Сериозната преднина явно изигра лоша шега на Спортинг, тъй като "лъвовете" можеха да пропилеят своята преднина след почивката. Олимпиакос се вдигна на късен щурм и в рамките на четири минути между 89-94 минути вкараха два светкавични гола, дело на резервата Пардо. За сензационно реми обаче време нямаше и така селекцията на Бесник Хаси трябваше да преглътне това неприятно поражение.