София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Стивън Петков започна с Ботев

Очаква се до дни той да подпише с канарчетата

7 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

 Стивън Петков си присъедини към Ботев Пловдив, футболистът е свободен агент, след като се раздели с Монтана. Очаква се до дни той да подпише с канарчетата. Треньорският щаб на Ботев иска да подсили атаката с български нападател и се очаква това да стане именно със Стивън Петков. Неговото привличане пък показва, че най-вероятно жълто-черните ще продадат Омар Косоко, към когото има интерес от клубове от Турция и ОАЕ. Ако се стигне до трансфер, то такъв ще бъде осъществен през август.
Наскоро Ботев преговаряше с Венцислав Христов, който обаче е имал прекалено високи финансови претенции. Същото е било положението и с Димитър Рангелов, при когото нещата са останали само на етап първоначален разговор.
На Киров са били предложени и двама нападатели от чужбина, но той е бил категоричен, че иска новият играч в атака да е българин.
Стивън Петков е юноша на Левски, а след това игра за Берое, преди да премине в Монтана. За кратко бе и в Лудогорец. Името му нашумя в скандал за черно тото с юношеския национален отбор до 19 г., заради който бе освободен от Лудогорец.