София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Световният шампион Германия изхвърча безславно от Мондиала

Южна Корея победи Бундестима и го прати на последно място в групата, наказа го два пъти в последните минути

6 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Световният шампион Германия е аут от Мондиала в Русия! Бундестимът загуби с 0:2 срещата си с Южна Корея от груповата фаза! Така носителят на трофея от 2014 година остана на последно място в група "F", след като бе изпреварен и от победителя днес. В другата среща Швеция победи с 3:0 Мексико и зае първото място. Второто остана за "ацтеките". Двата тима са с по 6 точки, но "тре крунур" е с по-добра голова разлика.Първото полувреме бе много скучно. Двата тима почти не организираха атаки, а Германия по никакъв начин не показа, че желае победата. Тимо Вернер създаде единственото опасно положение пред вратата на Йо. Нойер също трябваше да се намесва веднъж, като го направи несигурно, но след това се реваншира.
Играчите на Йоаким Льов се втурнаха в атака в началото на втората част. Още в 47-ата минута Горецка бе много близо до попадение. Германецът бе оставен абслючтно непокрит на няколко метра от вратата, но Йо някак успя да се разтегне и да избие. 
Хубав удар от въздуха  на Вернер пък профуча покрай гредата. 20 минути преди края на мача Марио Гомес стреля с глава, но топката отново бе уловена от Йо.
Йоаким Льов вкара цялата си офанзивна мощ, а след 80-ата минута почти постоянно всички полеви играчи на Германия бяха в полето на Южна Корея. 
Марко Ройс стреля много добре от разстояние, но топката профуча покрай гредата на вратата на Йо.
Три минути преди края на редовното време Хумелс изкочи между отбраната на Южна Корея и засече с глава центриране на Йозил, но стреля много неточно.
В 92-ата минута Южна Корея вкара гол, който първоначално бе отменен заради засада.Последва намеса на ВАР. Реферът разгледа положението и отсъди гол за Южна Корея, който бе дело на Йон-Гвон Ким.
В 96-ата минута дори вратарят Мануел Нойер се беше включил в атака, а от това се възползваха азиатците. Топката бе изритана към полето на Германия, където Хьон-Мин Сон се озова сам на опразнената врата и вкара за крайното 2:0, което прати Йозил и компания обратно към родината.