София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тайсън Фюри: Уайлдър ще нокаутира Джошуа

Уайлдър се е подобрил адски много през годините. Мисля, че той е добър боксьор и има страхотен удар

6 годиниДруги 3 Телевизия Евроком

Бившият световен шампион в тежка категория на WBO, IBF, IBO и WBA Тайсън Фюри (25-0, 18 KO) е уверен, че шампионът на WBC Дионтей Уайлдър (39-9, 38 КО) се е подобрил доста през годините и е напълно способен да нокаутира шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО).
Според Фюри Джошуа е доста прехвален боксьор, който е твърде мускулест и не достатъчно подвижен. За Фюри също така не е тайна, че Джошуа има съмнителна брадичка - твърдение, което също се подкрепя и от шампиона на WBO Джоузеф Паркър и неговия екип.
"Уайлдър се е подобрил адски много през годините. Мисля, че той е добър боксьор и има страхотен удар. Той е доста неудобен опонент. Уайлдър има доста странно поведение на ринга и мисля, че той ще нанесе доста щети на много от своите опоненти. Той е напълно способен да нокаутира Джошуа. Чисто и просто Уайлдър може да се движи и да пласира удари в движение, докато Джошуа стои неподвижен и очаква да нанесе силен удар", заяви Фюри.
Видяхме Уайлдър в действие по-рано този месец, когато премаза задължителния претендент на WBC Бърмейн Стивърн в първия рунд на битката им в Бруклин, Ню Йорк. Джошуа пък бе на ринга миналия месец, когато спря задължителния претендент на IBF Карлос Такам в 10-ия рунд чрез технически нокаут пред 78,000 фена в Кардиф, Уелс.