София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Теодор Салпаров: Русия е фаворит за европейската титла

Според него подготовката на първия ни отбор върви в правилната посока

7 годиниВолейбол 1 Телевизия Евроком

Русия е фаворит не само в нашата група, но и за европейската титла, смята либерото на националния отбор Теодор Салпаров, който вчера чукна 35 г. „Ще бъдем максимално съсредоточени във всяка среща, нямаме право на отпускане. За подценяване на Испания и Словения и дума не може да става. Последните станаха трети в Европа преди две години, а през май си осигуриха участие на световно първенство - за първи път в историята им", допълни Салпаров пред cska.bg.
Според него подготовката на първия ни отбор върви в правилната посока. „Работим за изчистване на грешките в отделните елементи, които ни костваха много в мачове за Световната лига. Имаше много брак в действията ни, но сега ще сме различни", надява се либерото.
От новия сезон той ще бъде играещ спортен директор на шампиона Нефтохимик. „Вижда се, че в провинцията има спонсори, които отделят повече пари и това дава резултат. Двуполюсният модел на ЦСКА и Левски е разбит", каза още Салпаров и не пропусна да отдаде заслуженото на Сашо Попов за спасяването на „червените".