София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тервел Пулев с атака на европейската титла

За него това ще бъде втори професионален мач, след като на 3 декември нокаутира в третия рунд непретенциозния хърватин Томислав Рудан

7 годиниДруги 1 Телевизия Евроком

Тервел Пулев ще атакува европейската титла по бокс в полутежка категория до края на годината. Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон 2012 ще изиграе 3 или 4 срещи до края на есента, след което през зимата ще се опита да спечели пояса на Стария континент в своята категория по модела на брат си Кубрат. Новината бе обявена от мениджъра Кале Зауерланд. Братя Пулеви ще боксират на втора поредна галавечер в София. Това ще се случи на 28 април в "Арена Армеец", като 34-годишният Тервел все още не знае името на съперника си. За него това ще бъде втори професионален мач, след като на 3 декември нокаутира в третия рунд непретенциозния хърватин Томислав Рудан.
"До края на годината ще атакува европейската титла. Има нужда от още 3-4 двубоя в тази посока. Според правилата, за да се бие за европейска титла даден боксьор, трябва да направи много по-голям брой мачове. Ние ще поискаме писмено да бъде направено изключение за Тервел. Имаме много силен аргумент, защото той е медалист от олимпиада. Нещо подобно беше направено с украинеца Васил Ломаченко (той се би за световната титла едва във втория си мач)", коментира Кале Зауерланд пред "България Днес".
Очаква се освен братя Пулеви на галавечерта в София след по-малко от месец да се боксират още няколко звездни български имена. Почти сигурно на шоуто ще участва Спас Генов (8 победи, 6 с нокаут). 35-годишният бургазлия вероятно ще се бие за титла на някоя от по-слабите федерации. С огромен интерес се чака и евентуален мач на легендарната Галина Иванова. Бившата световна и европейска шампионка планира да направи своя бенефис на родна земя. На ринга могат да се качат още Данаил Станоев, Йордан Василев, Йосиф Панов и Стилиян Костов. Билетите за галавечерта в "Арена Армеец" вече са в продажба. Цените са между 40 и 400 лв.