София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Торино победи Интер с 1:0

„Биковете“ удариха у дома „нерадзурите“

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Торино победи с 1:0 Интер у дома в мач от 31-и кръг на Серия „А“. Единственото попадение бе дело на Адем Ляич. Тази загуба не позволи на „нерадзурите“ да се възползват от загубата на Рома от Фиорентина с 0:2 и да се изкачат на третото място.Първата ситуацията в двубоя бе за отбора на Интер, който в 5-ата минута отправи изстрел към вратата на Салваторе Сиригу чрез Антонио Кандрева, който не затрудни стража на домакините. Гостите отговориха с две скоростни атаки, с които обаче бранителите на Интер успяха да се справят.Домакините от Торино действаха по-добре и направиха няколко пропуска пред вратата на Интер, преди да се стигне до 36-ата минута. Тогава скоростна контраатака завърши с премерен изстрел на Адем Ляич, който се бе озовал непокрит на втора греда – 1:0.
През второто полувреме Интер опита да наложи териториален натиск и още в самото начало Марсело Брозович опита изстрел, който Сиригу улови без сериозни проблеми. Торино отвръщаше на атаките с отлични контраатаки, но гол не падна повече в нито една от двете врати.Така Интер остана на четвъртото място с 59 точки, а третият Рома е с 60. Торино е на десетата позиция с 45.