София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тотнъм не издържа в Холандия и е далеч от 1/8-финалите 

С човек по-малко „шпорите“ изтърваха успеха при визитата си в Айндховен

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

ПСВ Айндховен и Тотнъм сътвориха зрелищен спектакъл за 2:2 в мача си от третия кръг на група „B“ в Шампионската лига. Двата тима спечелиха първа точка в актива си, но това реми не им помага никак, след като на практика те играха в полза на другите отбори в групата Барселона и Интер, които имат по 6 точки в актива си.
„Шпорите“ владееха повече топката, а „филипсите“ разчитаха на бързи контраатаки. В 18-ата минута Хари Кейн пропусна първата по-сериозна възможност, но вратарят на домакините спаси.
Домакините успяха да поведат в 29-ата минута, след като Давинсон Санчес сбърка, а Ървинг Лозано излезе на добра позиция и шутира, а топката се отклони в Алдервайрелд и прехвърли Юго Лорис за 1:0. Шест минути след това Тотнъм отвърна с гола на Санчес, но той бе отменен заради засада на Хари Кейн. Все пак „шпорите“ изравниха в 39-ата минута, когато Трипиър проби отдясно и намери Лукас Моура, който прати топката в мрежата за 1:1 след рикошет.
В самия край на първата част „филипсите“ пропуснаха чудесна възможност пак да поведат, след като при силен удар на Перейро топката се отби в горната греда и излезе в аут.
След почивката гостите продължиха да доминират и в 54-ата минута голмайсторът им Хари Кейн направи обрата пълен с глава след центриране на Ериксен. Английският национал има седем гола в седем мача при гостувания в турнира на богатите.
Добрата игра на „шпорите“ продължи, а Кейн и Ламела направиха пропуски, като вторият прати топката в гредата. Така се стигна до 79-ата минута, в която вратарят Юго Лорис фаулира откъсналия се Ървинг Лозано и го повали, получавайки директен червен картон. С човек по-малко англичаните не удържаха на натиска на домакините и в 87-ата минута Люк Де Йонг оформи крайното 2:2 след пас на Росарио.
След равенството двата тима имат по една точка в актива си и изостават с 5 зад Барселона и Интер преди мача между испанския шампион и „нерадзурите“.