София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тотнъм разби Лестър с 6:1

Кейн с четири срещу Лестър

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Лестър Сити прие Тотнъм в срещата от поредния тридесет и седми кръг на английската Висша лига. Днес гостите успяха да спечелят с 6:1 след голове на Хари Кейн на четири пъти и Хьонг-Мин Сон на два пъти. Така Тотнъм стана и единственият английски клуб с трима играча, вкарали повече от 20 гола във всички турнири - Кейн, Сон и Али.
В 25-ата минута Кейн откри днес когато Сон бе изведен сам срещу вратаря под ъгъл, но предпочете да комбинира с нападателя за 1:0. Последва гол на Сон в 36-ата минута когато Али копна топката по перфектен начин зад защитата и той стреля ниско през Шмайхел за 2:0.
В 59-ата минута Бен Чилуъл върна гол за домакините когато Лорис напусна наказателното си поле за да спре Варди и топката попадна в полузащитника, който навлезе в наказателното поле и стреля ниско до загубилия позицията си вратар - 2:1.
В 63-ата минута Кейн отново се разписа след включване на Алдервайрелд и центриране за Уаняма, който свали за Кейн на непосредствена близост и 3:1. В 71-ата минута Кейн асистира и за второто попадение на Сон, който си откри място с добра техника и стреля през Шмайхел за 4:1. В 86-ата минута Янсен се разписа след центриране на Али, но голът бе отменен поради засада. 2 минути след това Кейн достигна до хетрик след удар през Дани Симпсън, който му донесе и общо 25-ти гол за сезона.
Кейн застана и с още един гол пред Лукаку в състезанието за Златната обувка когато в 92-ата получи къс пас от Дейвис на ръба на наказателното поле и с нисък удар отново оплете мрежата зад Шмайхел за крайното 6:1.