София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Тотнъм започна сезона ударно

"Шпорите" надделяха след бърза размяна на голове и намеса на технологията

6 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Един от фаворитите за титлата в Англия - Тотнъм, започна с победа сезона във Висшата лига. "Шпорите" надделяха с 2:1 над Нюкасъл като гост на "Сейнт Джеймсис Парк", а головете за успеха вкараха Ян Вертонген и Деле Али. За "свраките" точен бе Хоселу. Мениджърът на "свраките" Рафа Бенитес заложи сред титулярите само на две от седемте нови попълнения - Кенеди и Мартин Дубравка, които обаче и през миналия сезон играха за тима, но под наем. Колегата му Маурисио Почетино пък пусна двама от националите на Англия, които останаха до последния ден на Мондиала в Русия - Деле Али и Хари Кейн. Много от футболистите на тима участваха на Мондиала и не успяха да проведат пълноценна подготовка за началото на сезона.
Срещата започна бурно и до 18-ата минута вече имаше три гола. 
Преди да са изтекли 10 минути Ериксен стреля, а Дубравка изби удара му. При последвалия корнер Санчес засече с глава към Вертонген, който направи добавка отблизо. Ударът срещна напречната греда, след което стражът на Нюкасъл отново се опита да се намеси и изби. В този момент се намеси технологията на голлинията и показа, че топката е преминала голлинията  с 9 мм и попадението бе зачетено - 1:0 за Тотнъм.
Отговорът на Нюкасъл бе светкавичен. Хоселу засече с глава много добро центриране на Мат Ричи отдясно и изравни само 149 секунди след гола на Тотнъм.
"Шпорите" обаче също реагираха като ужилени. В 18-ата минута Деле Али получи отлично центриране от Орие и засече с глава, за да изведе отново Тотнъм напред.
В 39-ата минута Санчес бе близо до това да отбележи трети гол за лондончани, след като засече с глава центриране от корнер, но топката премина встрани от далечната греда.
През второто полувреме Нюкасъл натисна своя съперник в търсене на изравняване. Диаме изстреля хубав удар, но кълбото прелетя на сантиметри покрай гредата. Хоселу пък изведе много добре Кенеди, който обаче се забави и даде шанс на Лорис да се намеси. 
Дубровка се намеси, за да спаси тима си от трети гол и предрешаване на изхода при удар на Сисоко, а Лорис парира хубав истрел на Перес.
Пет минути преди края на мача Рондон стреля, топката рикошира в крака на Вертонген и разтресе напречната греда. Това бе и последната възможност за домакините в мача, а нов гол не падна и срещата завърши с успех за Тотнъм с 2:1.