София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Уест Хям с първа точка при Мойс

"Чуковете" и "лисиците" с хикс и по една претенция за дузпа

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Уест Хям и Лестър завършиха при 1:1 в среща от 13-ия кръг на английската Висша лига.
Двубоят започна страхотно за гостите от Лестър и в 8-ата минута Марк Олбрайтън засече центриране на Варди и с удар от около 10 метра прати топката в мрежата на домакините. Играчите на Лестър имаха претенции за дузпа в 22-ата минута, когато отново Олбрайтън нахлу в наказателното поле и бе избутан от бранител на Уест Хям в борба за топката. "Чуковете" стигнаха до равенството в края на първото полувреме след удар с глава на Шейку Куяте.
Домакините се активизираха през втората част и създадоха няколко опасности пред Каспер Шмайхел.  Четвърт час преди края и "чуковете" имаха претенции за дузпа за фаул срещу Андре Айю на границата на наказателното поле, но реферът посочи играта да продължи. До края и двата тима се разминаха с попадение във вратата на съперника и взеха по точка, която е първа за Дейвид Мойс начело на "чуковете".
Лестър остава в средата на таблицата, докато "чуковете" са сред последните три тима в класирането.