София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ули Вегнер: Всички мои момчета имат качества за световни шампиони

Работя с всички за тази цел, заяви Ули Вегнер

6 годиниДруги 1 Телевизия Евроком

Германският треньор на Кубрат Пулев – Ули Вегнер, вярва във възможностите на всички свои възпитаници, които според него могат да станат световни шампиони. Кобрата беше пред мач за световната титла на IBF (Международна боксова федерация) с Антъни Джошуа миналия октомври, но се контузи, а сега ще трябва да се боксира с Дилиан Уайт, за да се добере до нов сблъсък за шампионския пояс.
„Работя с всички мои момчета еднакво. Всеки от тях има качествата да стане световен шампион в категорията си. Работя с всеки от тях за тази цел и вярвам, че ще я постигнем”, коментира Вегнер пред box-sport.de.
На 26 април германецът ще навърши 76 години, но въпреки това той продължава да тренира петима боксьори от тима на „Зауерланд”. Това са Кобрата, Артур Абрахам, Албон Первизай и младите Абас Бару и Леон Бън.