София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Виляреал победи Валенсия с 1:0

"Прилепите" загубиха у дома от регионалния съперник Виляреал

6 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Валенсия се издъни и загуби у дома от Виляреал с 0:1 в дербито на Валенсия на от 17-ия кръг на испанската Примера дивисион.
„Прилепите” бяха по-активни в началните минути на своя “Местая” и пропуски последователно направиха Симоне Дзадза и Жофри Кондогбия, след чийто удар в 20-ата минута топката облиза гредата. Четири минути след това Карлос Бака се измъкна от защитата на домакините и преодоля вратаря Нето за 0:1. Останаха съмнения за засада при гола на колумбиеца.
В 42-ата страничният съдия вдигна флага за засада и не зачете гол на Валенсия, а две минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа след игра с ръка на Ману Тригерос, но не я получиха.
След почивката Дзадза и Перейра пропуснаха да изравнят. В 60-ата минута Симоне Дзадза бе изгонен с втори жълт и съответно червен картон за фаул срещу Седрик Бакамбу. Това улесни задачата на гостите, които в 83-ата също останаха в намален състав, след като Тригерос спря Гонсало Гуедеш и също получи втори жълт и червен картон. В 89-ата минута след шут на резервата Денис Черишев топката облиза гредата и не се стигна до втори гол във вратата на домакините. В петата минута от добавеното време вратарят Нето можеше да изравни, но шутира над гредата.
Това бе трета загуба за Валенсия този сезон и след нея тимът остава трети 34 точки, изоставайки вече на 11 точки от лидера Барселона. Виляреал записа осма победа и е шести с 27 точки.