София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ВАСКО ДА ГАМА – ГОЯС – ПРЕВЮ

ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ЛИ „АДМИРАЛИТЕ” ОТ ПРОБЛЕМИТЕ НА ГОЯС ?

9 годиниБразилейро 10 Телевизия Евроком

В мач от първия кръг на „Кампеонато Бразилейро” един срещу друг се изправят отборите на Васко Да Гама и този на Гояс.
Двубоят ще се състои на стадион „Estádio São Januário „ , в може би  един от най-обичаните градове в света - Рио Де Жанейро.
Домакинтие от Васко Да Гама успяха да спечелят промоция през миналия шампионат в Серия Б и през настоящия сезон отново ще се състезават в най-високия ешелон на бразилския футбол Серия А.

Техния опонент в този първи мач е скромния тим на Гояс. Интересно за отбелязване е това, че в състава на гостите няма нито един чужденец.

В отбора на домакините чужденците са пет, а един от тях е част от националния отбор на Уругвай – Мартин Силва.

Липсващ за състава на Васко Да Гама е десния бек Ней, като под съмнение до последно ще е и техния голмайстор Жилберто.
За Гояс липсващите футболисти са халфа Давид и нападателя Ерик. Техните липси са доста ключови и ще отслабят отбора, в предвид на това, че това са важни играчи.
Дейвид е техния плеймейкър т.н. диригент в отбора, докато Ерик бе сред претендентите за най-добър млад играч през миналия сезон.

И двата отбора са щатни шампиони, след като Васко Да Гама спечели първенството „Кариока” , а Гояс спечели щатното първенство „Гоаяно”. За Гояс това беше по-лесно, тъй като в това щатно първенство срещат само местни тимове, които не са на високо ниво.

„Адмиралите” ще са по-свежи, тъй като нямаха мач през седмицата. За Гояс ангажиментите бяха свързани с турнира за Купата на Бразилия, където загубиха с 1:0 в гостуване на Индепенденте, но им предстои реванш и все още имат шанс да продължат напред.

Със само 2 загуби в 17 домакински мача срещу Гояс, и след липсата на важни играчи в състава на гостите, отборът на Васко Да Гама има отличен шанс за победа в първия си домакински мач след завръщането си в елита.
Какво ще се случи може да разберете само ако гледате мача днес по Евроком от 00:30 часа след полунощ. Това ще бъде втори пореден мач за деня, след като по-рано от 22:00, ще бъде излъчен двубоят между тимовете на Крузейро и Коринтианс.