Гледай
на живо

Вентура: Не съм подавал оставка

Гордея се с това, че бях част от националния отбор, гордея се, че работих с велики шампиони

Вентура: Не съм подавал оставка

Старши-треньорът на националния отбор на Италия Джампиеро Вентура, който със закъснение пристигна на пресконференцията след мача с Швеция тази вечер, опроверга информацията в редица италиански медии, че е подал оставка.
"Не съм подавал оставка, тъй като все още не съм разговарял с президента на Федерацията. Съжалявам за закъснението, но исках лично да поздравя всеки един играч, с когото имах честа да работя. Това е много тежък резултат, защото бях абсолютно убеден - това го потвърди днешният мач - че искахме да преодолеем това препятствие. От много години се занимавам с футбол и знам какво е то.
Гордея се с това, че бях част от националния отбор, гордея се, че работих с велики шампиони и с други играчи, които, аз се надавам на това, че те ще станат шампиони. Да, поднасям извиненията си за резултата, но не и за нашите усилия и тежката работа. Но разбирам, че най-главното е резултатът.
Що се отнася до моята оставка, сега не е време да обсъждаме това тук. Ще се срещна с президента на Федерацията на Италия, ще обсъдим ситуацията. Ще говоря и ще слушам и ще приема всеки резултат от тази среща", заяви Вентура.