София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Верея "охлади" мераците на Локо (Сф) за елита

Локо София няма да играе в Първа Лига

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Ръководството на Верея (Стара Загора) "охлади" мераците на Локомотив (София)да се завърне по служебен начин в елита на България. Както е известно, в последните часове усилено се заговори за варианта столичните "железничари" да са част от Първа лига наесен, в случай че заралии не получат лиценз за новия сезон в майсторската група.

По-рано днес обаче от "Трейс Арена" се похвалиха със снимка на официалния си сайт, че имат така важния документ, издаден от Лицензионната комисия към БФС и даващ им право и догодина да се борят с най-добрите у нас. "По този начин Верея категорично опроверга всички спекулации в медийното пространство, че няма да започне новия сезон", се казва в официалното изявление на клуба от Града на липите.

Старозагорският тим, който постигна най-доброто си класиране в професионалния футбол - шесто място, ще започне подготовка за новата кампания на 15 юни. Първата тренировка на тима ще бъде на клубния стадион "Трейс Арена".