София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Витоша победи Славия

Бивш славист наказа "белите"

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Витоша (Бистрица) попари Славия в среща от 16-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата бе дело на бившия играч на "белите" Наско Милев, който наказа бившите си съотборници в 74-ата минута.  
Първият удар в мача, който се игра в доста гъста мъгла, бе към вратата на Славия. Стергиакис обаче не бе затруднен от изпълнението с глава на Амзин.
"Белите" отвърнаха с извеждащо подаване на Йомов към Галин Иванов, който обаче не успя да преодолее Николай Георгиев. В 15-ата минута Галин Иванов нацели напречната греда с хубав удар.
Витоша бе много близо до гол в средата на полувремето. След заучено положение Ивайло Лазаров се озова очи в очи със Стергиакис, но не успя да уцели очертанията на вратата.
До края на първата част не се случи нищо интересно и двата отбора се оттеглиха за почивка при резултат 0:0.
Второто полувреме започна по-добре за "бистришките тигри", които бързо стигнаха до няколко голови ситуации, но Стергиакис се намеси добре и спаси удари на Амзин и Котев.
В 74-ата минута падна единственият гол в срещата, който бе дело на бившия футболист на "белите" Наско Милев. Той получи страхотен пас от Стефан Христов и наказа бившия си тим Славия с удар по земята, правейки 1:0.
Само две минути след гола Витоша бе близо до втори гол, но с пореден пропуск се отчете Георги Амзин.
До края "белите" сътвориха натиск, но той бе много хаотичен и в крайна сметка гол така и не падна, като "бистришките тигри" спечелиха с минималното 1:0.
С тази победа Витоша прекъсна негативната серия от 5 поредни загуби, в които се намираше, като вече е единадесети с 16 пункта. Славия е едно място нагоре, като е и с 1 точка пред "бистришките тигри".