София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Зенит остана на върха в група "L", Вардар остана без победа

Зенит надигра Реал Сосиедад

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Отборът на Зенит (Санкт Петербург) остана на върха в група "L" в Лига Европа след изиграването на последните мачове от тази фаза. Руският тим победи с 3:1 в гостуването на прекия си конкурент Реал Сосиедад и така показа, че най-много заслужава да спечели първата позиция в крайното класиране.

Александър Ерохин откри резултата в 35-ата минута, но Вилиан Жозе изравни в 58-ата минута. Бранислав Иванович и Леандро Паредес обаче нанизаха нови два гола за гостите в 64-ата и 85-ата минута и донесоха успеха на руснаците.

В другия мач от групата Вардар (Скопие) отново се размина с първата си победа. Макенодският шампион поведе в 9-ата минута в домакинството си на Розенборг с гол на Итало, но в 45-ата минута Никлас Бендтнер от дузпа изревни и попречи на домакините да спечелят.

Така в крайното класиране в групата Зенит завършва на първото място с 16 точки, Реал Сосиедад също продължава като втори с 12 точки, Розенборг остава трети с 5 точки, а Вардар завършва на дъното с 1 спечелена точка.