София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Зидан: Бензема е в дупка

Аз го виждам същия както винаги, но единствената разлика е, че в момента той преминава през тежък период заради всички неща, които се говорят за него

6 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан смята, че нападателят на отбора му Карим Бензема се намира в дупка във формата си по отношение на реализирането на голове. Френският национал има пореден труден сезон на "Сантиаго Бернабеу", като босът допусна, че от това е пострадало самочувствието на играча. Този сезон нападателят играе в санката на Кристиано Роналдо, като приносът му често се обезличава заради изявите на португалеца в срещите на "белия балет".
Така феновете на клуба поискаха повече от нападателя си, който стана цел за критиките към отбора по-рано в сезона, когато и самият Роналдо не беше на сегашното си ниво. Бензема има само 9 гола във всички турнири, което е в огромен контраст с формата на Кристиано, който има повече от два пъти голове в последните 10 мача. Преди срещата на Реал Мадрид с Ювентус във втория кръг от четвърт-финалите на Шампионска лига в сряда, Зидан каза пред репортери:
"Аз го виждам същия както винаги, но единствената разлика е, че в момента той преминава през тежък период заради всички неща, които се говорят за него. Той би искал да вкарва повече голове, той работи добре в тренировките, винаги е там с колегите си и е концентриран. Но той би искал да вкарва повече и да излезе от тази дупка."
Карим Бензема се намира в своя девети сезон с Реал Мадрид и в своите 409 мача той има 189 вкарани гола. Само веднъж в тази история той не е успявал да достигне до 10 гола. Това бе през 2007-ма година, когато дебютира с 9 гола. От тогава той преминава границата от 20 гола, с изключение на миналия сезон, когато достигна до само 19 попадения.
Предполага се, че ако критиките продължават, 30-годишния ще бъде принуден да напусне тима. Спекулациите отдавна го свързват с напускане, а се предполага, че през лятото Реал може да търси негов заместник.