Гледай
на живо

Зидан : Бях по-добър футболист от Клоп

Не е лесно пак да си на финал, това е страхотно преживяване

Зидан : Бях по-добър футболист от Клоп

Tреньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан даде официалната си пресконференция преди финала на Шампионска лига срещу Ливърпул. Спорът за трофея е утре от 21:45 часа в Киев.
"Това е финал, няма фаворит. Двата отбора имат еднакви шансове. Трябва да направим страхотен мач, това е", каза Зидан.
"За мен футболът е проста игра. Има два отбора, а ти трябва да знаеш как да нанесеш удар по съперника и в същото време да можеш да контролираш евентуалните щети, които той ще ти нанесе. Нужно е да владеем топката възможно най-дълго време", продължи французинът.
За Реал и Зидан това ще е трети пореден мач за трофея в Шампионска лига. "Тайната е в многото работа. Не е лесно пак да си на финал и затова сме изключително щастливи. За мен това е страхотно преживяване. Това е моята страст, аз обичам да се състезавам. А когато си в Реал, можеш да постигнеш велики неща. Наслаждаваме се на момента. Преживяхме много такива вече, може би ни очакват още занапред", продължи треньорът на Реал. 
"Като футболист бях по-добър от Юрген Клоп, но сега като треньор изпитвам огромно уважение към него заради нещата, които е постигнал като наставник", добави Зидан.