София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Златан Ибрахимович подписа нов договор с Манчестър Юнайтед

35-годишният Ибрахимович отбеляза 28 гола в 46 мача и бе с основна заслуга за спечелването на три трофея - Къмюнити Шийлд, Купата на лигата и Лига Европа.

7 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Златан Ибрахимович официално се върна в редиците на Манчестър Юнайтед, след като днес подписа договор за една година с "червените дяволи". Шведският нападател отбеляза 28 гола за Юнайтед през миналия сезон, но в края на кампанията получи тежка контузия и договорът му първоначално не бе подновен, след като изтече.

Сега Златан е в напреднала фаза на своето възстановяване, което протича на базата на "червените дяволи", и отново е част от тима, като ще носи екипа с номер 10 през настоящия сезон. "Връщам се, за да довърша това, което започнах. През цялото време моята идея и на клуба бе да остана. Нямам търпение отново да играя на "Олд Трафорд", но знам, че трябва да изчакам нужното време, за да съм напълно готов. Работих здраво досега и ще продължа да го правя, за да съм сигурен, че ще съм в най-доброто си състояние, когато се завърна на терена", сподели Ибрахимович пред официалния сайт на Юнайтед.

"Изключително радостни сме, че Златан се възстановява по план и че отново ще можем да разчитаме на неговата амбиция и опит. След представянето му през миналия сезон, той заслужава нашето доверие и ние ще бъдем достатъчно търпеливи, за да го изчакаме да се върне на терена. Нямам никакво съмнение, че той ще бъде важен за нас през втората половина от сезона", коментира мениджърът на тима Жозе Моуриньо.

35-годишният Ибрахимович бе сред най-добрите играчи на Манчестър Юнайтед през миналия сезон, като отбеляза 28 гола в 46 мача и бе с основна заслуга за спечелването на три трофея - Къмюнити Шийлд, Купата на лигата и Лига Европа.