петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПОПУЛЯРИЗИРАМЕ 50 ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТА В БЪЛГАРИЯ

      61% от българите са склонни да пътуват из страната, но нямат информация къде да пътуват. Това стана ясно от пресконференция на ресорния министър Николина Ангелкова. Според нея е необходимо да дадем насока съгражданите ни, които през последните години избират повече чужди дестинации. Наблюдава се и отлив на руски и украински туристи.
      Ангелкова заяви, че договорът с фирмата-изпълнител на проекта се подготвя от няколко години насам и тя го е намерила в този му вид. Страната ни ще заплати близо 2 млн. лв. за реклама на тези 50 обекта, като за целта ще бъдат подготвени специален телевизионен клип, интернет сайт, мобилно приложение, билбордове в цялата страна, рекламни брошури.
      Министър Ангелкова заяви, че лично ще посети и 50-те избрани обекта, като призна, че
      че голям проблем пред министерството за рекламата на тези места е и лошата инфраструктура до някои от тях. Ето защо пари ще бъдат заделени и за социализацията им.
      В топ 50 на туристическите обекти, които трябва да посетим, са записани крепостта „Траянови врата“ край София, Драгоманското блато, отново в близост до столицата; Земенският манастир до Перник, както и музеят на минното дело, отново в района на миньорския град.
      Туристическото ни министерство е обърнало внимание и на някои обекти в слаборазвития Северозападен регион, като там ни препоръчва да видим античната крепост в Монтана; етнографския комплекс във Враца; крепостта „Кастра Мартис“ в град Кула, както и местността „Чипровци“ в Монтана.
      По родното Черноморие препоръчваните места за ваканция и посещение са Античната куполна гробница в Поморие; Тракийското светилище Бегликташ в Приморско; крепостта „Русокастро“ в община Камено; скалните манастири край Провадия; чудните скали в община Дългопол и ранно-християнската базилика около Варна.
      На север пък в списъка с малко познатите, но хубави туристически обекти, влизат крепостта „Червен“ край Русе; Нисовският манастир „Св. Св. Константин и Елена“; Римската гробница в Силистра и етнографският комплекс в Добрич.
      В Централна и Южна България българите е добре да посетят Тракийската могила „Голяма Косматка“ край Стара Загора; еко пътеката „Бяла вода“ в Калофер; каменните гъби в село Бели бряст, както и каньонът на водопадите в град Смолян.
      Природен парк „Беласица“ и праисторическото светилище Градище са препоръчваните места в Благоевградска област.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ