петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ИД ПРЕВЗЕ ИЗЦЯЛО СИРИЙСКО-ИРАКСКАТА ГРАНИЦА

      Терористичната групировка „Ислямска държава“ пое напълно контрола върху сирийско-иракската граница, след като завзе последния управляван от сирийците граничен пункт Ал Танаф. Междувременно в окупирания вчера от екстремистите древен сирийски град Палмира са започнали масови екзекуции.
      Припомняме, че в четвъртък сутринта екстремистите превзеха древния сирийски град Палмира. От ЮНЕСКО предупредиха, че унищожаването на града, който е културно и историческо средище, ще бъде голяма загуба за човечеството. Френският президент Франсоа Оланд се изказа, че падането на града в ръцете на групировката е голяма трагедия. Той направи призив към действие, защото под заплаха са не само историческите паметници, но и мирните хора.
      В същото време в окупирания град Палмира са били обезглавени 14 души, набедени от ИД за сътрудници на режима в Сирия. Групировката освободила затворниците от града, които започнали да безчинстват в Палмира.
      Бойците на ИД са превзели петролно поле и ключова рафинерия в района Хомс.
      До момента няма информация за разрушени археологически паметници и културно наследство в древния град с 2000 годишна история. Сирийската армия се е изтеглила от Палмира окончателно.
      Междувременно премиерът на Ирак Хайдер ал Абади призова Русия да вземе по-голямо участие в борбата с терористи от Ислямска държава. Това се случи на срещата с руския премиер Дмитрий Медведев в Москва. От своя страна руският премиер приветствал посещението на иракския си колега, който за първи път посещава Москва. Русия е предложила на Абади военна помощ в борбата с екстремистите .

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ