петък, 27.09.24
12.8 C
София
16 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      ГРИЖИ ЛИ СЕ ПОЛИЦИЯТА ЗА АБИТУРИЕНТИТЕ?

      Абитуриентските балове – повод за празнуване, криещ немалко опасности сред завършващите зрелостници. Освен личната отговорност на всеки един дванадесетокласник, не по-малка е тази и на органите на реда. Дали обаче полицията успява да опази абитуриентите и полага ли усилия за това?
      Наш екип се натъкна на поредното шумно отпразнуване на бал в столичния квартал „Христо Ботев“ където необезпокоявани от присъствието на столични полицаи, зрелостниците се возиха в своите автомобили насядали или висящи по прозорците на движещите се коли.
      Гледката не беше прецедент. Колоната от автомобили, с празнуващите младежи неколкократно обиколи училищния двор на 94 СОУ „Д. Страшимиров“, намиращо се в квартала. В същото време в близост до главния вход на учебното заведение беше паркиран автомобил на пътна полиция с трима патрулиращи униформени лица, които наблюдаваха безучастно действията на развълнуваните абитуриенти.
      Мерки за осигуряване безопасността на празнуващите нямаше. Санкции за шофьорите на автомобилите – също.
      Каква е ролята на служителите на КАТ?
      Преди провеждането на всеки абитуриентски бал, директорите на съответното училище заявяват датата на тържественото мероприятие предварително в районното управление. Униформените служители са задължени да осигурят патрулиращ автомобил, който следи за спазването на реда и безопасното протичане на събитието.
      Припомняме, че по-рано тази седмица от Столична дирекция на вътрешните работи съобщиха, че се очаква засилено присъствие на техните служители, които да глобяват шофьори, позволяващи на празнуващите младежи да висят от прозорците със санкция в размер от 50 лв. За нарушения на пътя от петък следят и мобилни камери, както и полицейски екипи с коли и мотори.
      Баловете в столицата започнаха на 23май и ще продължат до 31. Общо 131 училища в София изпращат своите абитуриенти.
      Екипът на „Евроком“ призовава за безопасно празнуване!

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ