петък, 27.09.24
12.9 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ЕДИН ОТ ВОДАЧИТЕ НА ПРОТЕСТА В ГЪРМЕН Е ЗАДЪРЖАН

      Един от водачите на протеста срещу ромите в Гърмен, Андон Балтаджиев, е задържан в Шумен. Той е и председател на сдружение „Активна съвест“ в Гоце Делчев.
      Полицията от Гоце Делчев е извикала Балтаджиев на разпит, но той се е състоял в Шуменското полицейско управление, защото Андон е пътувал за Варна. След разпита е станало ясно, че на задържаният е повдигнато обвинение за подстрекателство.
      Припомняме, че в сряда протестиращите в Гърмен дадоха срок от 7 дни да се разреши проблемът с ромите и започнаха подготовката на масов протест на 2 юни. Полицията предприе мерки за овладяване на ситуацията, а ромите имат срок да премахнат незаконните си постройки по доброволен начин. Ако това не се осъществи ще се състои избор на изпълнител, който принудително да събори жилищните сгради.
      По време на парламентарния контрол днес вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви, че инцидентът, който се случи в Гърмен, е с битов характер и че около него има политически спекулации.
      Припомняме, че преди дни в община Гърмен възникна напрежение между две компании заради високо пусната музика от група хора с ромски произход. При инцидента пострадаха 4-ма души, а 8 други бяха задържани. Според запознати конфликтът в общината не е от скоро, а причината за него са 129-е незаконни къщи в ромския квартал „Кремиковци“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ