петък, 27.09.24
18.8 C
София
23 C
Пловдив
23.1 C
Варна
Search Suggestions

      КАНДИДАТСТУДЕНТСКИ ИЗПИТ ПО БЕЛ В СУ

      Започна втората кандидатстудентска сесия по български език и литература в СУ „Св. Климент Охридски“ . Явиха се близо 1197 зрелостници. Те трябваше да избират между две теми:
      Тази година се падна „Човекът, домът и родът в повестта „Гераците“ на Елин Пелин, по която писаха самостоятелен аргументативен текст по проблем, поставен в творчеството на автора.
      Вторият вариант беше съпоставка между два цитата от стихотворенията „Борба“ на Христо Ботев и „Докле е младост“ на Пенчо Славейков като студентите трябваше да съставят аргументативен текст в избрана от тях жанрова форма.

      Оказва се, че двете теми не са затруднили повечето кандидат-студенти. Някои от тях са се възползвали от услугите на частен учител, за да се подготвят по-добре за изпита, тъй като часовете по български език и литература в училище са били недостатъчно на брой.
      Специалностите, за които могат да кандидатстват са: Българска, Славянска и Румънска филология, Балканистика, Педагогика, Психология, Предучилищна и начална училищна педагогика, Философия и др.
      Резултатите от изпита се очакват да излязат до две седмици.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ