петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      МАТУРИТЕ – ПЪЛНИ С НЕЦЕНЗУРНИ ДУМИ И ПСУВНИ

      Матурите са пълни с нецензурни думи и псувни. Те са написани на местата за отговори със свободен текст. Това заяви Александър Трингов, началник на отдел „Общо образование” към МОН.  За първи път тази година учениците решават да създадат текстове, изпъстрени с нецензурни думи срещу проверяващите. Провокации срещу министъра обаче няма, заяви под формата на шега той.

      Тенденция е да се проследяват изпитните резултати от държавните зрелостни изпити, добави той. Успехът на Кърджали пада с 0,7 на сто, но не е драстично, подкрепи твърдението си с цифри Трингов. За конкретното училище обаче е. Там средното ниво миналата година е било 5,62 от двата държавни изпита, а резултата тази година е 3,68. Със сигурност няколко фактора влияят на понижаването на успеваемостта. Първо най-големият фактор е, че учениците не можеха да преписват, защото ние изпратихме там наш екип. Освен това учителите, които бяха квестори са различни.

      Ние от МОН сме категорични, че трябва да има строг контрол при провеждането на матурите. Не е честно спрямо системата, заяви категорично той.

      В област Хасково средното училище също има рязък спад в успеха тази година. Резултатите през миналата година са били Добър 4,08, а тази са Слаб 2,83. Тоест с единица и половина по-малко. Това също е рекорд в посока надолу.

      Училището е Долни Дъбник е с успех Слаб 2,80 и през миналата и през тази година, продължи коментара си Трингов. Тези цифри трябва да предизвикат един много сериозен анализ на данните. Това означава, че тези ученици няма да могат да завършат средното си образование.

      Знаете, че в днешно време достъпът до информация не е никакъв проблем. Друг основен фактор е, че учители в малките населени места работят с много по-малко ученици, добави той.

      Добре е, че имаме работите на зрелостниците сканирани, защото има доста сигнали от оценители за идентични матури, особено по български език и литература. Имаме възможност да осредним в кои зали са били и в кои региони. Това е шанс за допълнителна проверка. Поради това ще работим за анулиране на работи през следващата учебна година.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ