петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      ГРАЖДАНСКИ ПАТРУЛИ СРЕЩУ РОМСКИТЕ НАБЕЗИ?

      Не искаме да правим патрули. Искаме полицията и прокуратурата в страната да поемат своите функции и да се намесят. Това заяви Петко Асенов от Националния център за развитие на ромите в България в предаването „Тази сутрин“ по БТВ в коментара си относно сформирането на селска полиция срещу ромските набези.

      Ние сме против рокерите в село Гърмен, заяви той в коментара си по другата наболяла тема. Миналата седмица тук в София имаше една конференция за страха от страна на населението към тези фенове. Нека подчертаем, че страх у хората има.

      Ние също сме против тези набези, добави Асенов. Искаме хората, които нямат работа да започнат. Бихме дали работа на ромите, които нямат препитание. В момента над 90 на сто от тях работят в сектор чистота. По този начин ще решим въпроса с престъпността, категоричен беше той.

      Хора като г-н Джамбазки, Каракачанов и други насаждат етническо напрежение. Искаме главният прокурор да се самосезира, защото не може всеки ден у нас да се говори, че България се циганизира, заяви в заключение той.

      Не знам дали ромите са стресирани. Но тези форми на организация се налагат поради липсата на държава. Това заяви другият гост на предаването Милен Илиев от Съюза на българите „Национално единство“. Нека ви дам един пример. Преди години работех в една охранителна фирма. Шефът ми каза, че са наели човек от ромски произход и кражбите са спрели.

      Трябва да стигнем до корена на проблема, добави той. В държавните институции са се настанили едни безнравствени хора. Този републикански модел е много лош за страната ни. Комунизмът е не 100, а 1000 пъти по-добър за населението, категорично заяви Илиев.

      Нужна ни е патрулна защита срещу държавата, това става в момента в страната ни.

      Нека всички хора, независимо от техния пол, раса и възраст да се организират и да се пазят сами, защото у нас вече държава няма.

      В нашата община има нулева престъпност. Това заяви Росен Русанов, кмет на с. Буковлък. Но това ми коства 24-часово наблюдение. В момента има охрана, която контролира полето на Буковник. От 15 години там няма нито една кражба. Нека кажем, че има и цигани, които нарушават реда, но има и българи, които са идиоти. Аз лично уважавам ромите, добави той. Но младежите между 18 и 25 години трябва да откраднат, защото нямат работа и иначе няма как да живеят. Затова аз съм за връщане на казармата, тогава младежите имаха професия.

      Общинската полиция е единственият вариант за малките общини. Правителството на ГЕРБ обеща подобни мерки. Към настоящият момент националната полиция не може да се справи с набезите по малките население места, поради липсата на кадри. Полицията от 10-15 години няма квалифицирана подготовка, тези момчета няма къде да се научат, нямат морал, няма приемственост.

      Написах писмо до военния министър по този въпрос преди няколко години, добави още Русанов. Сега то може да се препрати до всеки министър, ситуацията не се е променила.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ