петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
ДРУГИ
    Search Suggestions

        ЛЕГАЛИЗИРАХА МЕДИЦИНСКА МАРИХУАНА ЗА УПОТРЕБА ВЪВ ВСИЧКИТЕ Ѝ ФОРМИ ОТ ПАЦИЕНТИТЕ

        Хората, на които е предписана медицинска марихуана в Канада вече ще могат да я консумират по всякакъв начин, а не само да я пушат, постанови Канадският Върховен съд.

        Преди постановлението на съда, позволено беше да се използва единствено „суха“ марихуана. Сега употребата на масло от канабис в Канада вече е разрешено, което означава, че хората могат да използват растението за направата на различни хранителни продукти.

        Делото е започнало през 2009 г., когато член на “Cannabis Buyers Club” бил глобен за трафик и нелегално притежание на марихуана. Бившият ръководител на клуба, Оуен Смит бил заловен да „готви“ 200 бисквити с екстракт от марихуана.

        Съдия от канадския щат Британска Колумбия, оправдал Оуен и дал на канадското правителство една година за да промени законите свързани с използването на екстракти от марихуана за различни цели. Не след дълго време повдигнатото дело стигнало до Върховния съд. Ограничаването на хората, използващи канабис за лечебна цел, само до „суха“ марихуана е било счетено за неправилно и неактуално от канадския съд.

        Сега хората, който имат предписание да използват растението за здравни цели, вече имат пълното право да използват продукти от типа на различни храни и дори чай, които да имат екстракти от марихуана в съдържанието си.

        Медицинската марихуана се използва при хора, който страдат от болестта на Крон, ХИВ, припадъци и гадене. В Канада лекари определят, кой човек има нужда от такъв тип лечение и в случай, че това се налага дават нужното предписание на болния.

        Канадският съд постанови, че забраната за притежание на неизсушена марихуана е в противоречие с принципите на фундаменталната справедливост. Ефектите от тази забрана се противопоставят на целта за защитата и опазването на здравето и сигурността на хората.

        В САЩ множество от закони контролират употребата на марихуана.

        В щата Колорадо, който е известен с това, че има едни от най-свободните закони за употреба на марихуана в САЩ има напълно легални магазини, които продават марихуана. Освен това в тях се продават семена от канабис и различни храни, съдържащи марихуана. Щатът е усвоил огромни финансови приходи, откакто марихуаната е легализирана в него, отчитайки почти 50 милиона долара още в края на първата година.

        - Реклама -
        СВЪРЗАНИ НОВИНИ

        ОСТАВИ КОМЕНТАР

        Моля, въведете коментар!
        Моля, въведете името си тук

        Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

        - Реклама -

        НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

        Зареждане...
        - Реклама -

        ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ