петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
ДРУГИ
    Search Suggestions

        СЛУЖИТЕЛИТЕ НА РЕДА ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ

        Полицаи, граничари, пожарникари, военни и служители на затворите в страната излизат на редица протести днес. Те предвиждат 10 – дневен маратон, който ще започне тази вечер пред сградата на МВР. Очаква се утре броят на протестиращите да нарасне, защото в столицата ще пристигнат техни колеги от цялата страна. В неделя те ще издигнат палатков лагер пред парламента, в който ще се редуват на смени.

        Причината за демонстрации са новите условия на пенсиониране, структурните промени и извънредните дежурства по границата. Преди две седмици правителството прие проект, който предвижда догодина служителите на МВР и военните да спират работа на 52 години. С всяка следваща година възрастта за пенсия обаче ще се увеличава с по 2 години до навършване на 55 години. В момента пенсионирането е след 27 години стаж без условие за определена възраст.

        Илия Кузманов и Илия Хрисимов от Синдикалната федерация на служителите в МВР заявиха, че част от проблема, заради който излизат на протест е, че държавата не гарантира сигурност и че буквално всеки ден ги запознават с нови нормативи и актове.

        Днес на Дунав мост се очаква на протест на излязат и около 1500 животновъди. Основната причина за тяхното недоволство е вносът на мляко от чужбина, което подбива българската продукция. Демонстрациите ще бъде предупредителна мярка към управляващите. Ако не се вземат мерки, в края на месеца се очаква и румънските производители да се включат в по – масови протести.

        - Реклама -
        СВЪРЗАНИ НОВИНИ

        ОСТАВИ КОМЕНТАР

        Моля, въведете коментар!
        Моля, въведете името си тук

        Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

        - Реклама -

        НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

        Зареждане...
        - Реклама -

        ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ