петък, 27.09.24
28.9 C
София
31 C
Пловдив
23.3 C
Варна
Search Suggestions

      39 БЪЛГАРСКИ ОБЩИНИ ПОЛУЧИХА 1 МЛРД. И 400 МЛН. ЛЕВА

      Инвестицията е за 1 млрд. и 400 млн. лева. Тридесет и деветте най-големи градове в България ще изпълняват функциите на междинни звена за избор и оценка на проекти по Приоритетна Ос 1: “Устойчиво и интегрирано развитие“ на ОП „Региони в растеж“. Кметовете на общините подписаха споразумения за делегиране на функции на междинни звена с Управленския орган на програмата.
      Йорданка Фъндъкова подписа първа споразумение със зам.министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Столичната община има готови над 40 проекта. Церемонията беше открита от вицепремиера и ресорен министър Лиляна Павлова.

      Оценката и изборът на проекти от общините ще се основава на интегрираните планове за градско възстановяване и разните на 39-те големи и средни града. Това е стъпка в процеса на засилени правомощия на местните власти и процеса по децентрализация. Близо 17 млн. лева ще получи община Свищов

      Добрата новина е, че България този път е на първо място с най-висок процент инвестиция за градско развитие от всички останали членки на ЕС.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ