неделя, 29.09.24
13.3 C
София
21 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      ФЪНДЪКОВА: ВСИЧКИ ПЪТНИ РЕМОНТИ ВЪРВЯТ В СРОК

      Всички пътни ремонти в София се изпълняват в срок и ще бъдат завършени до 30-ти септември. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която изтъкна, че ще бъде продължена тригодишната амбициозна програма за реконструкция и възстановяване на базова инфраструктура.

      Йорданка Фъндъкова заяви, че ремонтните дейности включват направата на тротоари и подмяна на осветление и там, където е възможно, са предвидени и велоалеи.
      Кметът на Столичната община допълни, че се стараят движението в града да не бъде блокирано цялостно, в следствие на извършваните ремонти. Фандъкова, увери, че навсякъде, където сега е разкопано, ще бъде асфалтирано, най-късно до 30-ти септември.
      Фъндъкова припомни, че миналата година е започнала една от най-мащабните програми – подмяната на градския транспорт, а това включва 90% от тролейбусния парк, което се равнява на 126 нови автобуса. Кметът на София подчерта, че трамваите са едни от най-скъпите съоръжения, но в момента текат процедури за пет нови. Тя допълни, че следващата година се очакват около 20 други от Швейцария.
      От днес е възстановено и движението на трамвай с номера 4 и 5, които преминават през столичния площад „Руски паметник”, съобщиха от пресцентъра на Столична община. По тази причина се преустановява движението на времената автобусна линия 5-ТМ.
      След обновлението на площад „Руски паметник” ще тръгнат и първите зелени трамваи у нас. Зам.-кметът по транспорт Любомир Христов коментира, че след окончателното завършване на ремонтните дейности, организацията на движението да бъде класическа, с предимство на кръговото движение.
      За 19 август е планирано и пускането на автомобилното движение в района.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ