неделя, 29.09.24
11.4 C
София
16 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      РОДИТЕЛИ ЩЕ ПРИСЪСТВАТ НА МАТУРИТЕ?

      Министърът на образованието и науката Тодор Танев заяви, че родители ще следят камерите при провеждането на матурите през учебната 2015–2016 година. Новата наредба ще бъде одобрена до 15 септември.

      В сайта на МОН ще бъде публикувана Наредба №3 за матурите, като едно от основните неща в нея е, че за пръв път се прави централен управителен орган на матурите. Идеята е да се създаде специална държавна комисия, която да се има дейност свързана само с матурите – като отдел на МОН. Ако наредбата влезе в сила, тройка родители посочени от родителските настоятелства, ще следят камерите по време на матурите.

      В наредбата от МОН също има предложение директорите да сформират специални комисии в училищата, в които да могат да участват и родители. Тези комисии ще отварят секретните пликове и разпределят материалите, а техен член ще следи видеонаблюдението в залите в реално време. В наредбата също пише, че зрелостниците ще бъдат отстранявани, ако преписват от хартиени носители, телефони или други изпитвани лица.
      Танев изрази съжаление, че през 2015 година няма да се осъществи идеята му да бъдат пуснати повече матури.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ