понеделник, 30.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
12.7 C
Варна
Search Suggestions

      В ЗАЩИТА НА ДИРЕКТОРА НА НИМ СЕ ПОДПИСАХА 3600 ЧОВЕКА

      Над 2300 души поискаха Божидар Димитров да излезе в пенсия. Подписката за оставката на шефа на НИМ беше внесена преди седмица в МС. Днес представители на две фондации „Тангра Танакра“ и „Приморско“ внесоха в МС две подписки в негова защита.
      Припомняме, че двама професори от СУ „Кл.Охридски“ – Ивайло Дичев и Калин Янакиев внесоха в МС подписка за пенсионирането на Божидар Димитров. В нея за около месец са се подписали 2460 души. Седмица по-късно двете фондации събраха 3600 подписа в защита на професора и подписките бяха внесени днес в 9:30ч. в МС.
      Формалният повод за исканата оставка е възрастта на професора, а причина за скандала стана акцията на Димитров около т.нар. Свещена вода край Голямата базилика в Плиска. Във внесената днес в МС подписка в защита на Божидар Димитров са имената на видни академици като Георги Марков, Константин Косев и Григор Велев, директорът на Националния институт по история проф. Илия Тодев, Видинският митрополит Дометиан и други представители на научната и православната общност у нас. Ето и коментара на проф. Божидар Димитров за случващото се.
      Подписката в подкрепа на професора на НИМ ще продължи до 1 октомври, той сподели пред нашата камера, че се пенсионира по своя воля, когато завърши възстановяването на голямата базилика в старопрестолния град Плиска.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ