понеделник, 30.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
12.7 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОТЕСТ СРЕЩУ РЕФОРМАТА В СПЕШНАТА ПОМОЩ

      Очаквана реакция – два дни след решението на министерски съвет за сливане на спешните координационни центрове, пред сградата на здравното министерство беше заформен протест. Организаторите – представители на БСП.
      Инициатора на реформата – д-р Петър Москов се превърна в основна мишена на гражданско и депутатско недоволство.

      Според присъстващите, реформата на Москов ще доведе забавяне в спешната помощ и хаос в системата. Най-потърпевши ще бъдат гражданите на София и София – област, както и медицинските лица, които ще бъдат затрупани от работа.
      Лекари на демонстрацията обаче нямаше!

      Министър Москов обаче така и не излезе пред сградата на министерството и не обясни как ще бъдат координирани действията на Бърза помощ след сливането на спешните центрове. Вместо това, той се изправи в парламента към депутата от БСП Георги Кадиев с думите: „Здравей, как мина днес?“

      Москов обеща обновяване на целия автопарк и преоборудване на кабинетите на спешна помощ до 4 години. Здравният министър пребори опасенията на граждани и депутати, че много от медицинските лица в сектора ще поискат да напуснат след реформата за сливане на центрове. Москов заяви, е има много желаещи да започнат работа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ