неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЛЕКАРЯТ ОБВИНЕН ЗА СМЪРТТА НА ГАЛИНА ПОИСКА ОТЛАГАНЕ НА ДЕЛОТО

      Софийски градски съд заседава по делото за смъртта на 32-годишната Галина Николова от София, която почина преди близо три години, вследствие на кръвозагуба при операция на възпален апендицит. Обвинен за смъртта на жената е хирургът от „Пирогов“ доктор Виктор Попов.

      В съдебната зала адвокатът на Попов изтъкна, че психическото състояние на неговият подзащитен е влошено. Искането на обвиняемия беше да не присъства по време на съдебното заседание, тъй като се чувства зле.
      Съдията по делото Димитрина Ангелова не уважи искането на адвокатът на Попов, като заяви че, ако обвиняемият отсъства делото няма да се гледа.
      Експертът по делото Димитър Николов заяви, че поддържа тезата си от предишното заседание, относно доказателствата по делото, а именно че причината за смъртта на Галина не е лекарска грешка.
      По време на делото стана ясно, че доктор Виктор Попов е опериран от тумор на главния мозък, три месеца след операцията на Галя. Експертът потвърди, че здравословното състояние на Попов е деликатно и че той би могъл да се почувства зле, по време на всяко едно заседание по делото.
      Бащата на починалата млада жена представи пред съда фотокопие на извлечение от учебник по Анатомия на човека, с което опита да докаже че при операцията на дъщеря му е допусната грешка и не е използван правилният метод. Решението на съда беше да не приобщава представеното фотокопие, като доказателство по делото.
      Припомняме, че Галина Николова почина след лапароскопска операция на възпален апендицит, при която е засегната коремната й аорта. Това предизвиква силно кървене, поради което Галя губи повече от литър кръв. Малко по-късно младата жена умира.
      Семейството на Галя очаква ефективна присъда за доктор Попов. Следващото заседание е на 14 октомври.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ