неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      МНИМ БЕЖАНЕЦ БИТ И ИЗМЪЧВАН ОТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАИ

      В продължение на две години независимият журналист Артур Лале влезе в кожата на бежанец и пътува от Пакистан до Кале през Турция и България. Французинът разказва, че най-жестоки били българските органи на реда, които го пребили и държали в багажника на полицейска кола.

      По време на пътешествието си, Кале не е носил в себе си френски документи или прес карта. Смята, че ако българските полицаи бяха открили, че всъщност е дегизиран журналист, щяло да стане по-зле.
      Журналистът е възмутен, че България, която е страна по Женевската конвенция за бежанците е действала несъобразно нормите на международното право. По негово твърдение органите на реда го затворили в багажника си и го експулсирали от страната, отказвайки иска му за обежище. Пребиваването му на територията не била отбелязана в каквито и да било документи.
      В интервю за френския сайт „Ин ле рок“, Артур Лале споделя, че е комуникирал с директора на Агенция за бежанците в България, Николай Чирпанлиев. Българинът му е споделил, че за източноевропейските държави е трудно да се справят само с бежанската вълна. Французинът е съгласен, че мигрантската криза е общоевропейски, а не български въпрос.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ