петък, 27.09.24
12.9 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОТЕСТИ ЗА И ПРОТИВ БЕЖАНЦИТЕ В ГЕРМАНИЯ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

      В арена на протести за и против бежанците се превърнаха няколко града в Германия и Великобритания. Настроенията в двете държави са на противоположните полюси.
      Германският град Вилинген-Швенинген стана арена на протести на крайната десница, както и на тези, които се обявяват в подкрепа на търсещите убежище. Това стана след като неизвестен извършител хвърли граната срещу подслон за бежанци, предаде Франс прес.
      По данни на полицията в протестите са се включили общо 230 души – 80 крайнодесни и 150 участници в контрапротест от антифашистка инициатива, от едно гражданско движение и дори бежанци. При проявата е имало леко напрежение, но няма пострадали.
      Следователите все още разследват кой е хвърлил граната. В последните месеци все по-често се случват нападения срещу центрове за настаняване на бежанци. Освен това, все повече хора изразяват недоволство срещу политиката на отворени врати, която води канцлерът Ангела Меркел. Германският вицеканцлер и министър на икономиката Зигмар Габриел призна, че се наблюдава зачестяване на актовете на насилие срещу бежанци, но въпреки това Германия е стабилна демокрация.
      Улични сблъсъци и протести имаше и в британския град Доувър на Ламанша. Там демонстрантите се обявиха срещу пристигането на мигранти от Близкия изток. Националистите хвърляха камъни по автобусите, с които техните противници пристигаха от Лондон.
      Междувременно австрийското правителство обяви, че е изготвило план, с който ще бъдат депортирани 50 хиляди мигранти в следващите три години. Тази година ограничението на потока бежанци в страната ще бъде 37 500.
      Вътрешният министър на Чехия Милан Хованец иска промяна в миграционната политика на Европейския съюз. Той подчерта, че страната му ще контролира строго изпълнението на споразумението с Турция за предотвратяване на нелегалните пътувания на намиращи се там бежанци в страните от Европейския съюз.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ