петък, 27.09.24
12.9 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ГЕРМАНИЯ ОТВОРИ ЦЕНТЪР ЗА БЕЖАНЦИ – ГЕЙОВЕ

      В Германия отвори врати първият бежански център за настаняване на гейове. Причината са нарастващите заплахи срещу сексуални малцинства в лагерите. Мястото се намира в Нюрнберг и може да помещава до 8 души, заяви Михаел Глас, представител на организацията „Флидерлих“, която отговаря за инициативата.
      Глас обясни, че още никой не се е настанил, но до няколко дни помещението ще е готово. Заявление за място в двуетажната къща са подали четирима души – от Иран, Ирак, Сирия и Етиопия.
      Асоциацията е решила да отвори центъра, след като е осъществила контакт с 20 бежанци, които са заявили, че се чувстват заплашени в центровете за настаняване. По негови думи хората, които са преследвани заради сексуалната си ориентация в родните си държави, са обект на нападения и в бежански центрове в Германия. Освен центъра в Нюрнберг, Берлин трябва да открие още едно подобно помещение с капацитет от 120 легла. Към момента няма официални данни за броя на престъпленията срещу хора с различна сексуална ориентация, но според асоциация, следяща положението в германската столица, от началото на месец август до края на миналата година са регистрирани близо 100 случая на подобно насилие, в това число сексуални нападения и заплахи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ