петък, 27.09.24
12.8 C
София
16 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      ТУРЦИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ НАПАДЕНИЯТА НАД КЮРДИ В СИРИЯ

      Турският премиер Ахмет Давутоглу обяви в телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел, че турските сили ще продължат нападенията над кюрдите в северна Сирия. Така южната ни съседка се опитва да защити народа в страната, предаде агенция Ройтерс.
      Мишена на турската армия са кюрдските сили. Министър-председателят Давутоглу настоява те да се изтеглят от районите, които са завзели от сирийските бунтовници в провинция Алепо. Един от лидерите на кюрдската партия „Демократичен съюз“ Салех Муслим заяви, че привържениците му възнамеряват да продължат да се противопоставят на турското нахлуване в северна Сирия.
      Турската артилерия вече два дни обстрелва позициите на кюрдите в районите край северната сирийска граница. При нападенията са загинали няколко кюрдски бойци, а повече от десет са ранени.
      Военното летище Манах в северната провинция Алепо, както и районът около Дейр Джамал са сред мишените на турските войски.
      Франция и САЩ призоваха Турция незабавно да прекрати бомбардировките в кюрдските зони в Сирия, съобщават международните агенции.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ