петък, 27.09.24
12.8 C
София
16 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      ТУРЦИЯ ЗАПЛАШИ РУСИЯ, АКО ПРОДЪЛЖАВА С БОМБАНДИРОВКИТЕ В СИРИЯ

      Министерството на външните работи на Турция поиска от Русия да прекрати военната операция в Сирия. В заявлението на дипломатическото ведомство в частност се казва, че Русия продължава да нанася удари „по мирни жители, училища и болници“, въпреки приетото в Мюнхен решение за прекратяване на огъня. 

      Турското външно министерство допълва заявлението си със съответната заплаха за „сериозни последици“ в случай, че руските авиоудари не бъдат прекратени, съобщава „Руски бизнес журнал“. Изданието отбелязва, че Турция не е потвърдила позицията си с конкретни доказателства. Турските дипломати блъфират, опитвайки се да прикрият факта, че решението за прекратяване на огъня не засяга терористичните организации, срещу чиито позиции руската авиация нанася своите удари.

      От своя страна представител на болницата „Лекари без граници“, в която попаднаха снаряди, смята, че зад нападението стои армията на президента на Сирия Башар Асад, макар и да признава, че няма как да се установи с точност кой точно е авторът на бруталната атака срещу лечебното заведение. По случая с нападението мълчат и САЩ, които обикновено първи заявяват кой стои зад някоя терористична атака. Руската страна категорично отрече да е замесена в нападението над болницата.

      Изданието също отбелязва, че Турция отдавна се опитва да изтласка Русия от Сирия, тъй като „картите“ на президента Реджеп Тайип Ердоган съвсем са се объркали. Впрочем, Турция е недоволна не само от Русия. Анкара изказва възмущение и от своя съюзник САЩ, който настоява турците да прекратят обстрелите си по кюрдите в Сирия.

      Източник: epicenter.bg 

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ