петък, 27.09.24
12.9 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      СИРИЕЦ Е ВЗРИВИЛ БОМБАТА В АНКАРА, КОЯТО УБИ 28 ДУШИ

      Сирийският гражданин Салих Неджар е взривил колата-бомба в Анкара в сряда вечерта, при което загинаха 28 души и бяха ранени други 61, съобщава турският вестник „Йени Шафак“. Неджар е бежанец и е бил идентифициран по пръстовите си отпечатъци, които всеки влизащ в Турция бежанец е длъжен да предостави. При взрива тялото му е разкъсано на парчета.

      Бомбата беше взривена в непосредствена близост до щаба на ВВС и военноморските сили на Турция, на няколстотин метра от парламента. Основна цел на атаката е бил военен автобус. При взрива бяха убити 28 души, предимно военнослужещи, сред тях има и офицери.

      От ранените 61 души 30 вече са изписани от болниците, според властите няма опасност за живота на останалите.

      „Турция няма да се поколебае във всеки момент, навсякъде и при всеки повод да използва правото си на законна отбрана“, заяви по повод на атентата турският президент Реджеп Таийп Ердоган.

      Подкрепа за Турция в борбата ѝ срещу тероризма обявиха германската канцлерка Ангела Меркел и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

      Съединените щати също осъдиха терористичната атака. „Изказваме съболезнования на семействата на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените. Потвърждаваме здравото си партньорство с Турция, наш съюзник в НАТО, в борбата с терористичните заплахи“,  заяви говорителят на Държавния департамент Марк Тонър.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ