петък, 27.09.24
12.9 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ГЕОРГИ ЛОЗАНОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА ОТ СЕМ ЗАРАДИ „ПИК“

      Председателят на СЕМ Георги Лозанов подаде оставка, за да не участва в гласуването на регистрацията на телевизия „Пик“. Той напуска Съвета за електронни медии и като редови член.

      Колегите му ще гласуват оставката на следващото си заседание на 1 март. Мотивът на членовете на съвета Анна Хаджиева, Анюта Асенова и Иво Атанасов да гласуват регистрацията на телевизията е, че не могат да я откажат по закон. Петият член на съвета – Мария Стоянова, е в чужбина.

      В изявление до колегите си Лозанов заяви, че не иска да легализира „агресивната риторика на онлайн медиа „Пик“, която лесно минава в регистрите на враждебната реч“. По негови думи с регистрацията на телевизията ще се загуби разликата между регулираната със закон и нерегулираната медийна публичност, а оттам и видимият ефект на медийната регулация.

      Кампания за председател на Съвета за електронни медии започна бившият депутат от БСП Иво Атанасов. Той заяви, че ако бъде избран да оглави СЕМ, ще запознае обществото с функциите на Съвета и неговите права и задължения.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ