петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      БРИТАНСКИ ИНЖЕНЕР: ТЕРОРИСТИТЕ ЛЕСНО МОГАТ ДА ЗАВЛАДЕЯТ ПОДВОДНИЦА „ТРАЙДЪНТ“

      Базите на британските подводници  Trident не са достатъчно сигурни и за терористите не е трудно да проникнат на борда, казва в интервю за RT бившият инженер от военноморските сили на Великобритания Уилям Макнели. Той смята, че терористите от „Ислямска държава“ могат да влязат с подправени документи, а и често се случва членове на екипажите да си губят удостоверенията.

      Практически не се проверява какво се внася на борда, казва инженерът.  „Можете да качите на борда чанти, кутии – не ви проверяват. По време на патрулиране на борда има 181 души. Всички се качват в подводницата с големи чанти. Никой не ги проверява. Ами ако в някоя чанта има бомба“, казва Макнели.

      Той допълва, че голяма част от оборудването на атомните подводници е в лошо състояние, а ракетният отсек се използва като зала за тренировки.

      На молбата RT да коментират ситуацията от Министерството на отбраната на Великобритания са отговорили, че във военноморската база Клайд се спазват строги мерки за сигурност и да се предполага нещо различно е абсурдно.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ