петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
ДРУГИ
    Search Suggestions

        ЙОТОВА: СИТУАЦИЯТА С МИГРАНТИТЕ ПРИЛИЧА НА ВОЙНА

        Според евродепутатът Илияна Йотова, ситуацията с мигрантите прилича на военни действия и тази дума често се чува на всички равнища. Това заяви тя пред БНР преди организираната от нея конференция „Бежанската криза – гласове от Балканите“.

        По думите на Йотова България има риск да стане част от маршрута на мигрантите от Близкия изток и Северна Африка, ако се затвори гръцко-македонската граница. Евродепутатът заяви, че е изключително опасно Гърция да се превръща в бежански лагер.

        По повод законопроекта на новата агенция на Европейския съюз за сухопътна и брегова охрана, представен снощи на евродепутати, Йотова заяви, че той не включва България и това засилва риска за страната ни. 

        Според Йотова изходите от кризата са два – затваряне на гръцко-македонската граница с непредвидими последствия и постигане на реално споразумение с Турция, като двете страни започнат да изпълняват реално ангажиментите си.

        Европейската комисия е в процес на изработване на план за извънредно положение за Гърция и други страни от т.нар. „Балкански маршрут за бежанците“, за да бъде избегната хуманитарна криза.

        - Реклама -
        СВЪРЗАНИ НОВИНИ

        ОСТАВИ КОМЕНТАР

        Моля, въведете коментар!
        Моля, въведете името си тук

        Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

        - Реклама -

        НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

        Зареждане...
        - Реклама -

        ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ