петък, 27.09.24
16.8 C
София
15 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      СЪДЪТ ОСТАВИ В АРЕСТА БИЯЧИТЕ ОТ ОКОЛОВРЪСТНОТО

      Софийски градски съд остави в ареста тримата задържани за побоя над шофьор на Околовръстния път край столицата. Магистратите решиха, че обжалването на мярката за неотклонение на Христо Христов, Георги Близнаков и Александър Гечев, не е основателно.
      Според защитата побоят не е извършен по хулигански подбуди, защото засяга само едно лице, а не обществото като цяло. Според адвокат Марияна Тодорова няма доказателства, че тримата са автори на деянието едновременно в съучастие.

      По нейни думи Христов, който е избил зъбите на пострадалия Васко Наумов, не е нанасял други удари. Тодорова отправи неофициално обвинение към медиите за предизвикания обществен интерес след случая, а не преди или по време на него, като допълни, че повдигнатото обвинение е в следствие на обществен натиск.
      Държавната защита нарече тримата подсъдими „юначаги“ и беше категорична, че най-тежката мярка – задържане под стража, трябва да остане в сила. Като аргумент обвинението посочи това, че лицата са с обществена опасност и могат да извършат ново престъпление.
      И тримата биячи поискаха от магистратите замяна на мярката с по-лека. Христов допълни, че свободата му ще е най-добрият подарък за майка му.
      Съдът прие решението на Районния правораздавателен орган и се обоснова с това, че телесната повреда е нанесена по хулигански подбуди, тъй като действията показват неуважение към обществото заради публичността на мястото, където е извършено деянието.
      Припомняме, че тримата нанесоха удари с метални палки над Наумов на 24 февруари заради натиснат клаксон от страна на пострадалия.
      Четвъртият участник в побоя Мартин Марков беше освободен, защото е бил единствено шофьор на автомобила на биячите, а не пряк участник в развръзката.
      Двама от задържаните са с криминално минало – Александър Гечев е осъждан условно за шофиране в нетрезво състояние и кражба, а Георги Близнаков е с влязла в сила присъда от януари тази година за неизплащане на издържка на децата си.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ