петък, 27.09.24
12.9 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      СТЕФАН ТАШЕВ ЗА БЕЖАНСКАТА КРИЗА

      Журналистът Стефан Ташев представи една мрачна прогноза за бъдещето на България, обвързана с бежанската вълна, в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“.

      „Информирани са какво ги очаква тук. Пристигат със стълби, с одяла, знаят какво ги очаква на границата ни. Това е престъпление, но защитниците на човешките права се появяват когато някой се опита да ги спре.“, коментира Ташев. Подобно на Премиерът, изразил съпричастност, но обявил, че бежанците трябва да се върнат в Турция и оттам по надллежния ред да постъпват в държавите, така и гостуващият журналист изрази мнение, че държавата не е подготвена за бежанската вълна.
      Коментира се и въпросът за безопасността на страната. Ташев коментира, че не всички, влезли нелегално в страната са сирийци. „Двама от атентаторите в Париж са мили имигранти. С фалшиви документи те достигат до Франция.“ При затворените граници, не може да се говори и за Шенгенското споразумение, изрази Ташев. „Шенген умря. Няма Шенген“ .
      Относно бъдещия референдум във Великообритания, свързан с излизането й от Европейския съюз , Ташев коментира, че ЕС ще рухне ако това се случи.
      „В нашата страна тези неща не се дискутират. Не искаме да се караме“, коментира журналистът. Мекушавата позиция на България за бежаниския поток трябва да се промени, изяснява той.

       Вижте още: ВИДЕОЗАПИС на целия разговор със Стефан Ташев в предаването „Делници“, 10.03.2016 г.

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ